Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași celebrează 123 de ani de existență

celebrare

Colegiul Național ”Garabet Ibrăileanu” Iași sărbătorește, în anul cu numărul 123 al existenței sale, ediția 2022 a Zilelor Colegiului, eveniment ce reiterează refrenul istoriei recente a instituției, rod al încununării reușitelor traiectoriei centenare a școlii prin organizarea activităților cultural-artistice și din domeniul științific, cuprinse în programul evenimentului.

Vineri, 20 mai, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași a avut loc gala premiilor Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, derulată sub titlul „Tot ce-ai visat, vei deveni!”. În prezența reprezentanților conducerii Inspectoratului Școlar Județean Iași, Prof. Luciana Antoci, Inspector Școlar General, și Prof. Cristian Pravăț, Inspector Școlar General Adjunct, cu participarea reprezentanților autorităților locale și județene, au fost premiați elevii care au obținut premii la olimpiade și concursuri la nivel județean și național. Celebrarea excelenței în educație a fost completată prin momente cultural – artistice susținute de elevi ai colegiului.

În săptămâna în curs au mai avut loc o serie de activități devenite tradiție pentru prestigiosul colegiu: Concursul „Valențe europene în educație”, ediția a V-a, cu secțiunea „Abilități oratorice și discursive”, precum și o serie de competiții sportive.

Zilele Colegiului Național „G. Ibrăileanu” Iași se vor încheia luni, 23 mai 2022, în sala de conferințe a Casei Muzeelor de la Muzeul Național al Literaturii Române Iași, unde va avea loc Simpozionul „Valențe europene în educație”, ediția a XV-a, cu secțiuni dedicate cadrelor didactice și elevilor.