Colectiv | Au trecut 3 ani amarnici

victime-colectiv

Se împlinesc trei ani de la tragedia din clubul Colectiv, iar în capitala se organizeaza in aceasta seara un eveniment în memoria victimelor care și-au pierdut viața în incendiul de pe 30 octombrie 2015. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă au trimis în instanţă dosarul Colectiv încă din aprilie 2016. Cu toate acestea, judecata acestui proces este departe de a se finaliza.

La trei ani de la tragedia din Colectiv, România nu mai are bancă de piele, copiii merg în continuare în şcoli fără autorizaţii de la pompieri, tinerii frecventeaza cluburi care stau să se prăbuşească, spitalele sunt bântuite de aceleaşi infecţii mortale, iar în marile oraşe se construieşte haotic. In timp ce autoritatile dau din umeri si recunosc ca nu pot face fata unui nou Colectiv, cei ramasi in urma fie isi plang copiii sau prietenii fie isi duc viata in spital, atintiti in paturi de fier.

La 3 ani de la tragedia din Colectiv, soldată cu 64 de morţi şi aproape 200 de răniţi, vinovaţii pentru suferinţa uriaşă nu au fost încă pedepsiţi, în continuare mii de clădiri funcţionează fără autorizaţie de incendiu, iar spitalele româneşti sunt încă bântuite de infecţii.