Colectarea selectiva, o prioritate pentru locuitorii din Tomesti

Constientizarea colectarii selective a devenit una dintre prioritatile autoritatilor din Tomesti. Acestea si-au propus ca 50% din cantitatea totala a deseurilor sa fie reciclata corespunzator. Ca acest lucru sa fie posibil, au implementat o serie de reguli si sanctiuni pentru ca toti locuitorii din Tomesti sa contribuie activ.

Cea mai mare provocarea a fost in zona blocurilor din Tomesti, acolo unde colectarile nu pot fi contolate din cauza numarului mare de persoane care depoziteaza in aceleasi pubele. Astfel, identificarea persoanelor iresponsabile este complicata. Pentru a rezolva aceasta problema, autoritatile vor amplasa camere video cu ajutorul carora se va putea supraveghea activitatea de reciclare.

Da, se face colectare selectiva. Noi ne-am concentrat asupra intregii comune, dar pe partea de case, de exemplu le-am pus la dispozitie pubele diferite. Pubela galbena pentru deseurile reciclabile, pubela neagra sau maro pentru deseurile menajere, omul isi pune pe categorii si stie ca daca a pus ceva care nu este reciclabil in pubela pentru reciclabil, nu i se ridica pubela de la poarta. Primesti bulina rosie cu desuri neconforme. Nu i se ridica o data. A doua oara ar trebui sa-si primeasca amenda„, a declarat Constantin Patrascu – Inspector de Mediu Primaria Tomesti.

Inspectorii de Mediu de la Tomesti considera ca sanctiunile sunt cele care ii vor convinge pe oameni sa se conformeze schimbarilor.

Populatia trebuie sa inteleaga ca sunt niste legi pe care trebui sa le respectam, niste tinde de atins. Iata ca suntem la sfarsit de 2023 si noi ar fi trebuit sa atingem acel coeficient de 50%  reciclabil din cantitatea totala de deseuri, ori nu am ajuns. Nu am ajuns nici la nivel national„, a adaugat Constantin Patrascu – Inspector de Mediu din Primaria Tomesti.

Prin aceste actiuni, inspectorii de mediu de la Tomesti isi doresc ca in 2024, numarul locuitorilor indisciplinati sa scada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *