Nou cod rutier de la 1 iulie

Incepand cu luna viitoare, codul rutier va suferi modificari. De la 1 iulie, cei care vor sa obtina permisul de conducere trebuie sa faca dovada ca au terminat cel putin 10 clase.

Prin aceasta decizie, analfabetii functionali nu vor mai avea nicio sansa sa conduca. De asemenea, se vor inaspri conditiile penru persoanele in varsta. Acestia trebuie sa se prezinte mai des la controale medicale. Nici persoanele cu probleme medicale nu vor fi scutite de emotii. Cei cu afectiuni cardiovasculare si diabet zaharat vor obtine mai greu dreptul de a conduce.

Noile reglementări ale Codului Rutier prevad sanctiuni pentru cei care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce se afla la volan. Acestia vor ramane fara permis pentru o perioadă de 30 de zile. Cei care sunt surprinsi în timp ce conduc folosind telefonul mobil  risca amenzi cuprinse în Clasa III de contraventii (2-3 puncte), cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

Politistii vor efectua controale mai dese si in cazul truselor medicale si stingatoare. Conform codului rutier, conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusa medicala, triunghiuri reflectorizante și stingator pentru incendii, omologat, constituie contravenție și se sancționeaza cu amenda prevazuta în clasa a II-a de sancțiuni: de la 4 sau 5 puncte penalizare și amendă de la 420 lei la 525 lei.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!