Cod rosu de canicula in Grecia si Italia. Temperaturi intre 40 – 47 grade

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a prelungit perioada pentru care este valabil actualul cod roșu de caniculă, pentru întreg teritoriul țării (temperaturi care vor atinge valoarea de până la 42 de grade Celsius), pana la 22 iulie 2023.

Totodată, pe fondul producerii mai multor incendii de vegetație, autoritățile elene au emis o nouă avertizare privind creșterea riscului apariției incendiilor, producerea acestora fiind favorizată de temperaturile ridicate (cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală), gradul foarte scăzut de umiditate al combustibililor naturali (ex.: crengi/vegetație/frunze/ace de pin uscate) și existența condițiilor de propagare rapidă a unor potențiale focare, din cauza intensificării vitezei vântului.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera astfel apariția unui focar de incendiu.

Totodata, in Italia a fost emis un cod roșu de caniculă, pana maine, prognozând temperaturi cuprinse între 40 și 47 grade Celsius, pentru mai multe zone ale țării. Totodată, există și pericolul izbucnirii incendiilor de vegetație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *