Cod portocaliu de vant in Moldova. Rafale pana la 100 km/h

Agentia Nationala de Meteorologie a reactualizat avertizarea de vreme rea pentru toata tara. Incepand cu ora 02.00 va intra in vigoare un cod portocaliu de vant valabil pentru toata Moldova cat si pentru alte zone din tara.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80…95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90…100 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea vizibilității spre zero.

Soferii care circula în special în zonele montane afectate, sunt sfatuiti să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!