Cod portocaliu de ploi abundente și vijelii la Iași

ploaie

Agenția Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi abundente și vânt valabil de astăzi la amiază, până mâine seară la ora 23.00.

În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp. 

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii.

De asemenea, meterologii au emis și un cod galben începând de astăzi de la ora 10.00 și până mâine seară la 23.00,  în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp.


 Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h.