Cod portocaliu de ninsori si vant in 6 judete ale Moldovei

cod Moldova

Agentia Nationala de Meterelogie a emis un cod portocaliu de ninsori si vant pentru judetele Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau si regiunile montane ale judetelor Neamt si Suceava, valabil din aceasta dupa amiaza de la ora 17 pana maine dimineata la ora 8.00.

In jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

Pentru judetele Iasi si Botosani, cat si jumatatea estica a judetelor Suceava si Neamt, ANM a emis un cod galben, valabil de la aceasta ora si pana maine dimineata.

In nordul și centrul Moldovei, apoi și în regiunile sudice și sud-estice va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și local în centru cu viteze de 55…65 km/h.

Din aceasta seara, de la ora 22 si pana maine dimineata, va intra in vigoare un cod rosu de vant puternic si viscol.

În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.