Cod portocaliu de inundatii in 6 judete ale Moldovei

inundatii vaslui

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundatie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bârlad – bazin superior amonte S.H. Negrești și afluenții de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Negrești, județele Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: afluenții Bârladului aferenți sectorului aval confluență cu râul Berheci.

De asemenea, se pot inregistra depasiri ale cotelor pe Siret –afluenţii mici aval confluenţă Bistriţa – amonte ac. Bereşti, Tazlău – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Tazlăul Sărat.

Pana la ora 17 este in vigoare un cod portocaliu pe raurile Corazel (afluent al Barladului) si Horincea (afluent al Prutului)