Cod galben in Moldova. De maine, vremea se raceste brusc

Sharing is caring!

Iarna isi reintra in drepturi. Agentia Nationala de Meteorologie a emis in urma cu putin timp o avertizare ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată, valabila pe aproape intreg teritoriul Romaniei de maine, 22 februarie, ora 14 – 23 februarie, ora 16.

În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

De maine, incepand cu ora 16, pana sambata, ora 16 va intra in vigoare un cod galben de vant si vijelii, valabil pentru judetele Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati si jumatate din judetele Suceava si Neamt. Vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze de peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

shares