Cod galben de inundaţii în bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Someşul Mare

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis un Cod Galben de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

 În intervalul 04.01.2022 ora 13:00 – 06.01.2022 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa – sector aval intrarea ȋn ţară, Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 05.01.2022 ora 06:00 – 05.01.2022 ora 24:00 pe unele râuri din judeţele: Maramureş şi Satu Mare.

Se ridică ȋncepând cu data de 04.01.2022 ora 13:00 Atenţionarea Hidrologică din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!