Coada de tiruri care așteaptă să intre în Ucraina e la 5 km de Suceava / Gheorghe Flutur le cere ucrainenilor să mărească numărul de vameși

Flutur a solicitat o întâlnire de urgență cu autoritățile ucrainene pentru fluidizarea traficului de TIR-uri prin vama Siret, anunță Suceava News.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat o întâlnire de urgență cu autoritățile ucrainene din regiunea Cernăuți pentru a găsi soluții în vederea fluidizării traficului de TIR-uri prin vama Siret.

Gheorghe Flutur a discutat miercuri despre această problemă cu guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, în cadrul unei videoconferințe.

„Coloana de TIR-uri ucrainene din județul Suceava din țară spre Ucraina este foarte mare. Mai sunt cinci kilometri și ajunge la Suceava. Sunt mulți care vin, fac cumpărături pentru sărbătorile de iarnă din România. Așa s-a întâmplat și înainte de Paște și anul trecut înainte de Crăciun. Dar o să rugăm vameșii, în primul rând, să își mărească schimburile de oameni pentru rezolvarea acestei probleme”, a spus Flutur.

El a arătat că în cursul zilei de sâmbătă va avea loc recepția finală și se va deschide noua vamă de la Siret, modernizată în totalitate și care dispune de o serie de facilități pentru a scurta timpul de așteptare în vama Siret – Porubne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *