Coada de la paşapoarte- vedeta verii

foto_pasaport

Mai puține pașapoarte eliberate în pandemie

Din 20 iulie, termenul de valabilitate pentru pasapoartele simple electronice ale cetatenilor de peste 18 ani se va dubla, de la 5 la 10 ani. Se spera ca aceasta masura va conduce, in timp, la reducerea termenelor de asteptare pentru eliberarea pasaportului. Deocamdata, ca in fiecare vara, cozile de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Iasi incep sa devina din ce in ce mai mari, pe masura ce ne apropiem de luna august.

„In acest moment, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple se lucreaza cu sapte ghisee, doua pentru programarile online, patru cu bonuri de ordine eliberate de la sediul serviciului si unul pentru eliberare documente. Daca in ceea ce priveste programarile online, locuri disponibile se mai pot gasi pentru inceputul lunii octombrie, in ceea ce priveste bonurile de ordine, acestea se dau pentru ziua in curs.

Practic, cetatenii care se deplaseaza la sediul serviciului pot depune dosarul pentru pasaport in aceeasi zi sau a doua zi.” a mentionat Marian Serbescu, prefectul judetului Iasi.

Si pentru ca de la 1 august , romanii care muncesc in afara tarii, se intorc in tara si au nevoie de serviciile celor de la pasapoarte, ne asteptam ca celebrele cozi sa aduca din nou nervi si agitatie pe holurile institutiei. La Iasi, in sistemul de programari online, nu exista nici o data libera pentru depunerea actelor pana dupa 1 septembrie!