CNSU dă o nouă hotărâre pentru restricții la malluri și alte magazine nealimentare

raed arafat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat astăzi o nouă hotărâre privind măsurile de combatere a pandemiei Covid. Raed Arafat a prezentat noile restricții, dar și ce decizia s-a luat pentru elevii din școlile private.

Accesul în magazinele nealimentare va fi condiționat de certificatul sanitar.

„În centrele comerciale – și mallurile se regăsesc în această titulatură, exista și în hotărârea trecută la art. 6 alin 3. A fost corectată situația. În centrele comerciale e obligatoriu Certificatul verde de vaccinare sau trecere prin boală. Se va putea intra la un centru de vaccinare din malluri dacă au servicii publice administrative, precum pașapoartele. Se poate intra cu test valabil și cu dovada programării În toate magazinele nealimentare se intră doar cu Certificatul Verde. Activitatea de cazare în hoteluri și pensiuni va fi permisă doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală.”, a transmis șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

De astăzi, toți preșcolarii și scolii din unitățile de învățământ de stat au intrat în vacantă forțată timp de două săptămâni, elevii școlilor private fiind exclusi.

„Școlile private: închiderea lor a fost prevăzută în hotărârea CNSU, nu s-a translatat în HG. Hotărârea de azi prevede că activitatea cu prezență fizică se suspendă în școlile private, dar nimeni nu îi împiedică să facă școală online.”, a adăugat Arafat.