CNIR are director general interimar pentru inca cinci luni

Cătălin Urtoi a fost validat pentru încă cinci luni de mandat interimar, ca director general al Companiei Naționale de Investiții Rutiere.

În acest nou mandat jaloanele principale sunt elaborarea proiectului de buget de venituri și cheltuieli pentru 2024, cu mențiunea că acesta va cuprinde și proiectele ce vor fi preluate pe parcursul anului viitor de către CNIR, începând cu luna ianuarie.

Bugetul de Venituri și Cheltuieli pe 2023 a trecut de Consiliul de Administrație, AGA și consultarea publică, iar vineri a fost transmis către Ministerul Muncii și Ministerul de Finanțe, a precizat domnul Urtoi.

Până la sfârșitul acestei luni, CNIR va avea primul buget aprobat (BVC 2023) astfel încât compania să își poată desfășura activitatea în condiții optime de operaționalizare, ținând cont că aceasta este jalon în PNRR.

De asemenea, directorului general interimat al CNIR i-a fost stabilită și sarcina finalizării etapei a doua de angajări pentru cei 51 de specialiști pe termen nedeterminat și inițierea depunerii de CV-uri pentru etapa a treia.

”La finalul acestui interimat de cinci luni (posibil chiar până la sfârșitul lui decembrie 2023), voi preda noului Director General și Directorului Financiar, mandatați conform OUG 109/2011 pentru patru ani, o companie CNIR operațională, cu o echipă de specialiști solidă care vor putea finaliza cu succes orice proiect de autostrăzi și drumuri expres preluat de la CNAIR. Acum șase luni mi-am asumat operaționalizarea acestei companii în fața Consiliului de Administrație și a acționarului care este Ministerul Transporturilor”, a declarat director general interimat al CNIR Cătălin Urtoi.

Până la numirea actualului Consiliu de Administrație și a lui Cătălin Urtoi ca director general interimar, în perioada decembrie 2016 – februarie 2023 au fost trei încercări eșuate de operaționalizare a companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *