CNCAV propune renunţarea la vaccinarea cu serul AstraZeneca din 2022

Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a propus Ministerului Sănătăţii renunţarea la importuri de ser AstraZeneca, din cauza numărului mic de persoane care vor să se imunizeze cu vaccinul produs de această companie.

”În cadrul şedinţei CNCAV pe care am avut-o în săptămâna precedentă, în unanimitate, s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătăţii să renunţăm la vaccinul de la compania AstraZeneca din ianuarie 2022, ţinând cont de faptul că este un număr foarte mic de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin la nivel naţional, ţinând cont de faptul că flacoanele sunt multidoză, cu zece doze şi procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare. Şi atunci, din punct de vedere al cost eficienţei şi al managementului stocurilor, a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătăţii”, a anunţat preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

La nivel național nu mai sunt disponibile doze de vaccin de la AstraZeneca. România va mai primi o tranşă din acest ser necesară celor care trebuie să finalizeze schema de vaccinare.

Potrivit raportărilor CNCAV, 852.031 persoane au fost vaccinate cu acest ser de la debutul campaniei de vaccinare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!