CNAS, modificări în contractul cadru

Sharing is caring!

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vrea sa modifice contractul cadru in care sunt prevazute condiţiile de acordare a asistenţei medicale, a medicamentelor şi dispozitivelor medicale pentru anul acesta. Printre propunerile CNAS se numără creşterea perioadei de valabilitate a trimiterilor medicale de la 60 la 90 de zile.

O alta modificare propusa prevede introducerea unei adeverinţe care să ateste că o femeie este însărcinată şi pe baza căreia acestea să poată beneficia de pachetul de bază de servicii medicale în perioada sarcinii şi lehuziei, după depunerea documentului la CNAS.

Ar putea fi majorat numărul de puncte corespunzătoare serviciilor conexe actului medical ce pot fi prescrise de psihiatrii pediatrici copiilor cu tulburări din spectrul autismului, precum şi renunţarea la obligativitea de reconfirmare a biletului de trimitere pentru investigaţii de înaltă performanţă în ambulatoriu, în cazul în care bolnavul a fost internat în perioada de valabilitate a acestuia.

În acest sens, CNAS a început o serie de întâlniri cu organizaţiile profesionale reprezentative, sindicale şi patronale din domeniul medical, discutând deja cu câteva dintre ele.

Modificari in sistemul medical

„Pe baza propunerilor formulate de aceste organizaţii, precum şi a celor transmise în cadrul procesului de transparenţă decizională, va fi definitivat proiectul de act normativ, care se preconizează să intre în vigoare după 31 martie“, precizează CNAS intr-un comunicat.

shares