CNAIR: UMB este un partener serios. Compania a luat măsuri pentru a sprijini toți constructorii

CNAIR

Având în vedere intenția angajaților UMB de a intra într-un soi de grevă din cauză că prețul contractelor nu a fost ajustat, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și-a exprimat punctul de vedere:

UMB este un partener pe care CNAIR îl consideră serios. Compania a luat permanent măsuri pentru a sprijini toți constructorii care au contracte în derulare.

În cazul particular al UMB, dovadă sunt întâlnirile periodice cu managementul acestui constructor, pentru găsirea celor mai bune soluții privind acoperirea costurilor suplimentare provocate de creșterea prețurilor la materialele de construcție.

CNAIR a făcut inclusiv propuneri care au dus la aprobarea de către Guvernul României a OUG 64/2022,  tocmai pentru a diminua impactul acestor costuri suplimentare.

După publicarea acestei OUG, CNAIR a continuat să propună măsuri de îmbunătățire.

Rezultatul este acela că MIPE la rândul său a inițiat o Ordonanța de Guvern care va îmbunătăți aplicarea acestor corecții de preț. Documentul elaborat de MIPE este în procesul de avizare și avem încredere că în următoarea perioadă acest document va fi aprobat în ședință de Guvern, în acord cu propunerile noastre.

Este adevărat că prețurile la materialele de construcții au crescut constant în ultimele luni, dar CNAIR aplică doar măsuri care sunt în concordanță cu legea, cu prevederile contractuale și cu normativele europene.

Este important să precizăm că o astfel de abordare pentru sprijinirea constructorilor care au în derulare contracte, reprezintă o premieră în rândul statelor Uniunii Europene, a transmis CNAIR.