CNAIR trebuie sa reevalueze ofertele pentru lotul 3 al autostrazii Ploiesti – Buzau

autostrada-Ploiesti-Buzau

Curtea de Apel București a menținut hotararea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor și a admis contestația celor de la Danlin pe cei 13,9 kilometri ai A7 dintre Spătaru (Buzău Sud-Vest) și nodul cu DN2B spre Brăila (Buzău Sud-Est).

Potrivit Pro Infrastructura, licitația a fost lansată în 01.06.2021, ofertele au fost depuse în 16.09.2021 și primul câștigător, Trameco, a fost desemnat în 07.03.2022. Acesta a fost contestat de 3 (trei) competitori, iar doi dintre ei au avut câștig de cauză. După prima reevaluare, în 27.10.2022 a fost dat un nou câștigător: Nurol. Dar turcii au fost contestați de Danlin și de Tefken, iar CNSC a admis acțiunea celor de la Danlin. Așa că s-a mers la Curtea de Apel Bucuresti, iar judecătorii au dat pe 26 ianuarie decizia definitivă: CNAIR trebuie să reevalueze ofertele Danlin și Nurol.

Va reamintim, firma nemteana Danlin a contestat si toate cele trei sectoare ale autostrazii Bacau – Pascani. Daca, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor va respinge apelul atunci CNAIR poate sa semneze contractele cu firma lui Dorinel Umbrarescu, cel care a castigat licitatiile.