Cluj | Peste 200 de articole pirotehnice confiscate din locuința unui bărbat

articole pirotehnice

Vineri, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au desfășurat două percheziții în municipiul Turda, la locuința unui bărbat de 49 de ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni la regimul materiilor explozive.

În cadrul perchezițiilor desfășurate au fost identificate și ridicate pentru continuarea cercetărilor un număr de 202 bucăți de articole pirotehnice, deținute fără drept.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și a polițiștilor din cadrul Compartimentelor Criminalistice Turda și Câmpia Turzii.

Menționăm faptul că documentarea activității infracționale a fost demarată la data de 14 decembrie a.c., cu ocazia activităților de verificare desfășurate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj pe linia desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, conform prevederilor legale. Astfel, la acea dată, în baza activităților informativ-operative, aceștia au depistat în parcarea unei societăți comerciale din municipiul Turda un bărbat, de 33 de ani, din comuna Mihai Viteazu, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoriile P1 și F2. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării greutatea de aproximativ 26 kg materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 2.750 de lei” informează IPJ Cluj.

Cercetările  continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni de articole pirotehnice efectuate fără drept.