Cluj | Doi polițiști locali au fost reținuți pentru că au bătut un cerșetor

cersetor

Doi poliţişti locali din Cluj-Napoca au fost reţinut pentru purtare abuzivă şi vătămare gravă, după ce au bătut cu bestialitate un bătrân cerşetor. După ce i-au rupt mână, cei doi i-ar fi dat victimei 500 de lei pentru a nu face plângere împotriva lor.

Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a decis, ieri, arestarea preventivă pentru 24 de ore faţă de cei doi poliţişti locali, care sunt cercetaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă şi tâlhărie.

Incidentul s-a petrecut în luna iunie. Cei doi au lovit un cerşetor în luna iunie 2020 şi i-au rupt mâna, după care l-au abandonat la marginea oraşului.   Plângere la poliţie Victima a făcut plângere la Poliţie.

„La data de 8 iunie 2020, poliţia municipiului Cluj-Napoca – Secţia 1 Poliţie a fost sesizată de către un bărbat din municipiul Petroşani cu privire la faptul că, în timp ce se afla în Cluj-Napoca, asupra acestuia ar  fi fost exercitate acte de violenţă de către două persoane, ulterior, prin intermediul unui apel precizând că ar fi fost agresat de doi funcţionari publici”, preciza Poliţia Cluj într-un comunicat. 

„În baza sesizării de la acea dată, au fost demarate cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul şi identificarea persoanelor care ar fi luat parte la starea conflictuală”, spuneau poliţiştii.