Club de arte pentru studenții de la Politehnică

TUIASI

Ieri, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a avut loc deschiderea proiectului implementat de Asociația Muzicienilor Independenți, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Astfel, de ieri, peste 1000 de studenți ai universității vor putea beneficia de pregătire teoretică și practică pentru dezvoltarea abilităților muzicale.

Studenții vor beneficia de un spațiu propriu, special amenajat, în cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” Iași. Clubul deține echipamente noi, precum instalație de sonorizare, proiecție, instrumente muzicale, echipamente de înregistrare, pregătire practică, cu posibilitatea de a susține concerte live.

„Este o inițiativă foarte importantă și foarte necesară, o inițiativă care face ca studenții din Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași să aibă această șansă de a se dezvolta intelectual în sfera muzicală. Ne referim la faptul că există un număr important de studenți din politehnică ce au astfel de pasiuni și noi încercăm acum prin acest club să profesionalizăm această activitate care să fie făcută sub îndrumarea unor profesioniști. De asemenea, clubul are acest rol de a disemina în rândul studenților, cunoștințe de muzică clasică, cultă, rock, jazz și a.s.m.d.”, a declarat Neculae Seghedin, prorector TUIASI.

Proiectul “Clubul PoliArt” propune o viziune pe termen lung a relației dintre viitorii ingineri și muzică.

„La Universitatea Tehnică există un număr important de studenți, pasionați de muzică în diverse feluri, la diverse instrumente, sunt soliști vocali. Unii activează în formații și ei ar avea nevoie de o ofertă culturală în acest sens, de petrecere a timpului liber, de a se perfecționa în pasiunea lor și de ce nu această nevoie poate fi împlinită de Universitatea Națională de Arte care poate asigura prin profesorii și studenții săi, educatori, formatori și profesori care să-i îndrume în a se perfecționa ca instrumentiști de a-și lărgi orizontul muzical”, a spus Dan Spînu, manager proiect.

Proiectul cultural are o valoare totală de 80.000 de lei, cu o contribuție proprie de aproape 11%. Acesta se derulează până la 30 noiembrie.