Clotilde Armand, acuzată de ANI de incompatibilitate și conflict de interese după ce s-a numit pe sine managerul unui proiect finanțat din fonduri europene

Clotilde-Armand

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand de incompatibilitate și conflict de interese, sesizând Parchetul Înaltei Curți în acest caz. ANI susține că primarul sectorului 1 s-a numit pe sine managerul unui proiect finanțat din fonduri europene.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, Armand Clotilde Marie Brigitte a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003”, se precizează în comunicatul transmis de ANI.

„Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟), Armand Clotilde Marie Brigitte exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”, se mai arată în comunicatul transmis de ANI.

Potrivit sursei citate, cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%.