Clinica Veronica, ridicata de parintele Dan Damaschin, a implinit 3 ani

Povestea Clinicii Veronica a început în urmă cu fix trei ani, atunci când o mămică a 5 copii din Dagata, care facea parte din comunitatea Glasul Vieții a trecut la cele veșnice. Atunci, părintele Dan Damaschin a luat decizia de a construi un centru unde persoanele cu situatii financiare precare să poata apela la serviciile medicale in mod gratuit. Astfel, proiectul a prins contur in doar doi ani iar astazi este in prag de finalizare. Tot ceea ce mai trebuie este aparatura medicala.

Dan Damaschin – președinte Asociația „Glasul Vieții”: „26 februarie este o zi grea pentru noi. In urma cu trei ani, chiar în această zi, Veronica, mama eroina a celor 5 copilași de la Dagata, mama bolnava de cancer s-a mutat la domnul cu zile. Si daca pe veronica o intalneam fata in fata undeva inainte de sarbatoarea Nasterii Domnului, in plina pandemie iar moartea ei a fost acel punct 0 care ne-a facut sa ne spunem ca asa ceva nu trebuie sa se mai intample. Acum au crescut cu trei ani de zile. Valentin ne asteapta sa trecem azi pe la el, ne-am propus să trecem azi pe la el. Cei mai mari Ionut si Florina sunt si mama si tata in casa, in rest mai mult cu munca, dar in chipul lor se vede ca mama nu mai este cu ei„.

Mai este doar un pas pentru ca, Centrul Veronica să devina sprijin pentru persoanele nevoiase. Ridicat cu bani din donații clinica va îngriji cu prioritate femeile însărcinate, mamele singure şi copiii. Daca primele etaje sunt destinate mai mult adultilor, ultimul etaj va deservi zona de pediatrie, dar si capela unde pacientii vor putea merge sa se roage. De asemenea, la clinica mamele si copilasii vor avea acces si la servicii de Stomatologie.

Clinica are  24 de cabinete medicale cu diferite specializări, un centru de fizio-kineto-terapie, un centru de consiliere pentru cei cu adicții, dar și o cantină socială. Serviciile medicale gratuite vor fi acordate în baza unor anchete sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *