Clădirile publice din Germania vor fi încălzite pana la maxim 19 grade pentru economisirea energiei

Screenshot_20220814-131207_Chrome

Din motive de economisire a energiei, clădirile publice din Germania vor putea fi încălzite la maximum 19 grade în timpul sezonului de încălzire începând din toamnă. Singurele excepții vor fi spitalele și instituțiile sociale. 

Conform planurilor, iluminatul decorativ al clădirilor, monumentelor, statuilor și podurilor va fi oprit.

Razele soarelui încălzesc apa la o temperatură tolerabilă într-una dintre piscinele exterioare din Köln, dar din cauza nopților mai reci, temperatura apei scade pe zi ce trece. Piscina nu mai are voie să fie încălzită, așa că sunt mai puțini vizitatori. Interdicția a fost deja anunțată pentru piscinele private.

În prezent, Germania trebuie să realizeze economii de gaz de aproximativ 20% pentru a evita penuria de gaz. Cu măsurile luate până acum, s-a realizat deja o reducere de cinci până la opt procente, dar, potrivit ministrului Economiei, sunt necesare eforturi suplimentare din partea tuturor.

Vorbind pentru ziarul Süddeutsche Zeitung, Robert Habeck a spus că, aproximativ 186.000 de clădiri publice din Germania vor putea fi încălzite la maximum 19 grade în timpul sezonului de încălzire. Excepție fac spitalele și instituțiile sociale.

Guvernul discută în continuare următorii pași, dar se știe deja că, de exemplu, temperatura în sala de sport a unei școli poate fi de doar 15 grade, iar în sălile de clasă maxim 20 de grade în sezonul de încălzire.

Totodată, coridoarele, holurile sau încăperile tehnice nu vor putea fi deloc încălzite, cu excepția cazului în care reglementările de siguranță prevăd altfel.

Germania este singura țară industrializată care a dorit să elimine treptat nu numai cărbunele, ci și energia nucleară.

Cu toate acestea, din moment ce cantitatea de gaze provenită din Rusia prin conducta importantă strategic Nord Stream 1 a scăzut la 20 la sută, guvernul german are în vedere să nu închidă centralele nucleare care sunt încă în funcțiune și să regenereze electricitatea în centralele electrice pe bază de lignit.

Din cauza crizei actuale a aprovizionării cu gaze, centrala Mehrum, este prima centrală pe cărbune redeschisă din țară.