CJ Iași vrea să recupereze 13,2 milioane de euro pentru spitalul mobil de la Lețcani

DSC_7311

Cele 13,2 milioane de euro achitate pentru spitalul mobil de la Letcani se doresc a fi recuperati. In cadrul unei conferinte de presa, reprezentantii CJ Iasi au anuntat ca s-au inceput demersurile la Ministerul Fondurilor Europene pentru decontarea acestor bani dintr-o sursa europeana.

Peste 13 milioane de euro au fost achitati  din bugetele judetelor Iasi si  Neamt pentru achizitionarea spitalului mobil Letcani. Banii ar putea reveni in fondurile celor doua judete prin solicitarea decontarii investitiei de la minister.

Marius Danga- vicepresedinte CJ Iasi

”Am solicitat o actualizare a ghidului pentru ca ADI EURONEST sa devina eligibila in momentul de fata. Stiam de la inceput ca nu este eligibila. Noi cand am zis lucrul acesta anterior am fost contrazisi. Astazi constatam asta. La solicitarea Euronest, am facut solicitari catre Ministerul Fondurilor Europene. Astfel incat, pe o linie de finantare existenta sa poata fi si asocierea dintre Consiliile Judetene eligibila” 

Desi este dotata cu toata aparatura medicala necesara ingrijirii pacientilor COVID-19, unitatea mobila de la Letcani sta si acum inchisa. Inca de la deschidere a inregistrat mai multe probleme tehnice, iar medicii nu vor sa isi asume riscurile.

Marius Danga- vicepresedinte CJ Iasi

”Echipa medicala a domnului doctor Rosu nu doreste sa isi asume alte riscuri decat riscurile medicale. Din pacate, in utilizarea anterioara a spitalului, ei au trebuit sa se confrunte si cu alte riscuri in fara celor medicale. Nu am dori sa se mai intample acest lucru.”

Spitalul mobil de la Letcani a fost deschis in luna octombrie a anului trecut, insa de atunci a fost inchis de cateva ori.