CJ Iași solicită preluarea proiectului Centurii Podu Iloaiei

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, s-a întâlnit, astăzi, cu Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, alături de care a făcut o vizită în teren pe traseul viitoarei Centuri de la Podu Iloaiei. Cu acest prilej au fost stabiliți pașii necesari pentru ca această Variantă Ocolitoare să fie preluată pentru execuție de ADI “Iași Infrastructură”, alături de alte patru proiecte necesare pentru fluidizarea traficului, în special în zona metropolitană.

‘’Centura orașului Podu Iloaiei reprezintă practic gura noastră de oxigen, până vom ajunge să circulăm pe Autostrada A8 de la Iași până la Pașcani. O a doua gură de oxigen foarte importantă pentru Iași o reprezintă proiectul de Centură de la Capăt Dacia până la Rond Uricani, pentru care Studiul de Fezabilitate este în lucru la DRDP Iași de cinci ani. Am făcut apel la Ministerul Transporturilor să insiste ca DRDP Iași să își facă treaba, pentru că este inadmisibil ca SF-ul să nu fie gata, desi termenul de finalizare era 24 de luni. Nu ține de Consiliul Județean traficul din Podu Iloaiei, nu din cauza Consiliului Județean avem blocaje la Lețcani sau în alte părți. Ceea ce face Consiliul Județean Iași este să vină în sprijinul statului român, adică al Ministerului Transporturilor, să facă lobby pentru ca un Studiu de Fezabilitate să nu dureze cinci ani, cum este cel pentru Capăt Dacia – Rond Uricani. Vrem să preluăm noi implementarea acestor  proiecte de infrastructură pentru ca ieșenii să beneficieze în cel mai scurt timp de ele’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Pe lângă Varianta de Ocolire Podu Iloaiei, Consiliul Județean Iași a cerut Ministerului Transporturilor încheierea unor acorduri de parteneriat care să faciliteze realizarea prin ADI Iași Infrastructură a Variantei de Ocolire Hârlău, Variantei de Ocolire Iași Est (Vaslui – Iași – A8- Aeroportul Iași-SRU-DN24), și a drumului de legătură Uricani – Lețcani Vest.

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a făcut, de asemenea, demersuri la Ministerul Transporturilor și pentru accelerarea implementării proiectului Autostrăzii A8.

“Am primit garanția că la finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie vom avea Studiul de Fezabilitate aprobat, cu tot cu Acordul de mediu. Acest lucru ne dă speranța că în luna august vor fi scoase la licitație contractele de proiectare și execuție. Practic, însă, primul kilometru din Autostrada A8, de pe teritoriul județuluI Iași, va fi scos la licitație în luna iunie, când vom avea licitația pentru Podul de la Ungheni, care prevede și legătura de un kilometru cu restul Autostrăzii A8 ’’, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *