CJ Iași oferă ajutor unităților administrative partenere din Ucraina

consiliul judetean

Consilierii județeni au fost convocați astăzi în ședință extraordinară de îndată, având pe ordinea de zi patru proiecte de hotărâre. Plenul CJ a votat alocarea a câte 100.000 de lei din fondul de rezervă bugetară, sub formă de ajutor material, către Raionul Cernăuți și Administratia Regională de Stat Vinnytsia.

Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de materiale sanitare, alimente greu perisabile, materiale de igienă, echipamente tehnice/electrice, accesorii/consumabile, cazarmament, produse necesare în situația de criză generată de conflictul armat din Ucraina.

”Practic majoritatea fondului de rezervă pe care îl avem la dispoziția Consiliului Județean Iași merge către cele 2 regiuni, Vinnytsia și Cernăuți. Apoi, CJ împreună cu cei de la ISU vor stabili și modul în care ajutorul nostru va ajunge la poporul ucrainean.”- a declarat Costel Alexe, președinte CJ Iași

În ceea ce privește numărul copiilor ucraineni care ajung la Iași, fără părinți, Consiliul Județean și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași s-au implicat pentru ca nevoile acestora să fie rezolvate.

”Ei practic astăzi, fie că discutăm de Consilul Județean Iași sau de direcția generală pentru asistență și protecția copilului Iași, îi tratează ca pe copiii români, astăzi eu sunt cazați în județul nostru, se fac activități culturale, educative și sportive cu ei, pentru că știți avem aceșl lot de gimnastie prezent la Iași și vreau să vă mărturisesc și că în această dimineață am avut o discuție cu un deputat din parlamentul național al Ucrainei care a mulțumit Iașului și României pentru cum sunt tratați copiii lor în județul nostru.”- a declarat Costel Alexe, președinte CJ Iași

Momentan, la Iași sunt cazate 38 de persoane, acestea reprezentând fetele din lotul național de gimnastică și antrenorii acestora, solicitarea venind din partea conducerii orașului Vinița.