CJ Iași acordă finanțare nerambursabilă de 1,5 milioane lei pentru sport și activități nonprofit

Consiliul-Judetean-CJ-Iasi

Au fost lansate în dezbatere publică ghidurile de finanțare nerambursabilă, din bugetul județului Iași, pentru sport și activități nonprofit.

Consiliul Județean Iași va acorda în acest an finanțare nerambursabilă în valoare totală de 1.500.000 de lei pentru activități nonprofit de interes general în baza Legii nr. 350/2005 și pentru proiecte și acțiuni în domeniul sportului cuprinse în programele sportive de utilitate publică al căror scop și obiective sunt reglementate prin Ordinul nr. 664/2018.

Finanțarea nerambursabilă pentru activitățile nonprofit este de 1.000.000 de lei, iar beneficiarii vor putea obține bani pentru a implementa proiecte pe mai multe domenii: cultural, social, tineret, educație, promovare turistică, protecția mediului, siguranța cetățeanului și ordine publică.

Ca noutate, în anul 2022, din suma totală alocată finanțărilor nerambursabile, 500.000 de lei au ca destinație proiectele și acțiunile din domeniul sportului, din care 400.000 de lei pentru „Sportul de performanță” și 100.000 de lei pentru programul „Sportul pentru toți”.

„Ne onorăm promisiunea și continuăm să susținem inițiativele societății civile alocând resurse financiare pentru proiectele destinate comunității noastre. Nu poate decât să ne bucure faptul că există intenții bune și dorință de a face lucruri utile și frumoase pentru Iași. Tot acest entuziasm, care vine din comunitate și se întoarce tot în comunitate, trebuie fructificat și îmi doresc să putem finanța cât mai multe proiecte. Tocmai din acest motiv am și crescut fondul alocat pentru proiectele societății civile cu 50% față de anul trecut, când am acordat 1.000.000 de lei. Am luat în considerare nevoiade a investi în soluții prin care să dezvoltăm comunitatea, în baza discuțiilor pe care le-am avut cu organizațiile neguvernamentale, cu cei care au susținut cauzele ieșenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Detaliile privind eligibilitatea solicitanților, a proiectelor și a tipurilor de cheltuieli precum și informații privind procedura de solicitare a finanțării nerambursabile se regăsesc în cele două ghiduri supuse dezbaterii publice, pe site-ul Consiliului Județean,www.icc.ro, la secțiunea Transparență decizională – Consultări publice.