CJ Galati va solicita fonduri pentru impadurirea a 70 hectare de teren

Pentru a reduce efectele schimbărilor climatice, Uniunea Europeană alocă fonduri pentru realizarea de împăduriri în zonele în care se modernizează infrastructura rutieră.

„Astfel, odată cu banii necesari modernizării drumurilor județene, vom solicita și fonduri pentru împădurirea mai multor terenuri din județul Galați. De aceea, astăzi am cerut către mai multe UAT-uri din județ transferul a aproape 54 de hectare, urmând ca în ședințele viitoare să mai facem astfel de solicitări”, a precizat Costel Fotea, presedintele CJ Galati.

Împăduririle, pe care CJ Galati vrea sa le faca pe o suprafață de peste 70 de hectare, se vor realiza în cadrul a două proiecte majore de modernizare a infrastructurii rutiere: tronsonul functional DN24D – DJ 251B – DJ 251A – DJ 251H – DJ 251 – DJ 255A – DN 25, pe ruta Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela – Smârdan – Traian (comuna Șendreni) și DJ 241 G, între Gohor și Brăhășești.

Ce specii vor fi plantate, numărul lor și costurile de plantare vor fi stabilite în perioada următoare de către specialiștii în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *