CJ Galați va depune un proiect pentru amenajarea unei piste de biciclete pe o lungime de aproximativ 30 kilometri

pista de biciclete

Consiliul Județean Galați va depune pe fonduri europene, în cadrul unui program gestionat de Administrația Fondului de Mediu, un proiect de amenajare a unui amplu traseu pentru bicicliști, pe o lungime de aproape 30 de kilometri, între Lacul Vânători și Pădurea Gârboavele și între Lacul Vânători și Smârdan, până la intersecția cu DJ 251.  

“Este un proiect la care țin foarte mult și pe care ni l-am dorit de mult timp. Avem din ce în ce mai mulți pasionați de biciclete, astfel că ne-am gândit să amenajăm un traseu doar pentru ei, departe de zgomotul și traficul din oraș. Astfel, gălățenii vor putea să se plimbe cu bicicleta pe o pistă modernă și sigură până la Pădurea Gârboavele sau până în zona localității Smârdan.

Practic, turul pe două roți pleacă de la Lacul Vânători, apoi trece prin satul Costi, pe la Vânători și Odaia Manolache, loc din care cicliștii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cișmele – Smârdan – intersecția cu DJ251.

Va fi o pistă de biciclete modernă, dotată cu tot ceea ce este necesar, cu echipamente de protecție, pasaje și poduri acolo unde este nevoie, rasteluri și iluminat public.  

Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, am preluat de la comuna Vânători o parte din terenul pe care va fi amenajată această pistă de biciclete, astfel încât să putem depune spre finanțare cât mai repede acest proiect”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea maximă eligibilă a acestui program este de 22 de milioane de lei.