CJ Galati a fost iluminat in violet cu ocazia Zilei Mondiale a Prematuritatii

cj galati

Sediul Consiliului Judeţean Galaţi a fost iluminat în violet, pentru a marca Ziua Mondială a Prematurităţii. La eveniment au participat medici neonatologi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, părinţi care au copii născuţi prematur şi studenţi de la Facultatea de Medicină Galaţi.

“Am iluminat sediul Consiliului Judeţean în culoarea violet pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra acestui fenomen. Ne dorim să informăm viitoarele mame asupra riscurilor pe care le presupune o naştere prematură şi asupra faptului ca multe dintre naşterile premature pot fi prevenite. Celebrăm copiii frumoşi nascuţi prematur care ne oferă în fiecare zi o lecţie de viaţă, dar şi eforturile medicilor şi părinţilor pentru salvarea şi îngrijirea nou-născuţilor prematur”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Anual, la Galaţi, aproximativ 500 de copii se nasc înainte de termen. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi dispune de 12 incubatoare pentru nou-născuţii prematur.