Ciurea are cea mai mare rată de infectare din județul Iași

smurd

Incidenta cumulata a cazurilor de coronavirus in ultimele 14 zile la nivelul comunei Ciurea a ajuns la 7.61. Numarul de cazuri a crescut constant iar autoritatile locale spera ca locuitorii din comune sa respecte regulile pentru a evita carantinarea.

La o populatie de 17.700 de locuitori, comuna Ciurea a depasit rata de infectare de 7.00 la mia de locuitori. Au fost interzise adunarile publice, parcurile s-au inchis iar mai multe activitati au fost suspendate. Masurile vor ramane in vigoare pana cand rata de infectare va scadea substantial.

Catalin Lupu, primar Ciurea

Avand in vedere crestereaalarmanta a numarului de imbolnaviri la nivelul comunei Ciurea, suntem astazi la 6,93 la mie, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a luat inca de saptamana trecuta decizia de a inchide spatiile publice si anume terenurile de sport, spatiile de joaca, spatiile de agrement. Toate practic au fost incuiate si acest lucru a fost anuntat prin mijloacele specifice cetateniilor tocmai pentru a incerca sa limitam raspandirea bolii in grupuri mici care se aduna in aceste locuri.

Au fost intensificate controalele dupa orele de inchidere ale magazinelor si ale spatiilor publice cat si actiunile politistilor in sate pentru identificarea persoanelor care se deplaseaza si nu poarta masca. Primarul comunei Ciurea, Catalin Lupu doreste sa promoveze mesajele de protectie si igiena prin intermediul cursurilor online si chiar a preotilor.

Catalin Lupu, primar Ciurea

Dorim sa introducem la inceputul fiecarei ore de curs online un mesaj prin care sa indemnam copiii sa poarte masti, sa se spele pe maini, sa pastreze distanta fizica, informatii care pot ajunge si la parinti si la bunici tocmai pentru a transmite prin toate mijloacele pe care le avem la dispozitie, aceste mesaje de a ne proteja.

De asemenea prin intermediul preotilor, ca la slujbele pe care le fac afara in aer liber sau eu stiu, in intalnirile pe care le au cu oamenii in diferite momente sa transmita celasi mesaj, ca de fapt e o problema de a ne proteja pe noi insine si de a nu transmite altora.

Situatia comunei a fost deja analizata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta. Daca masurile de prevenire a raspandirii virusului Covid nu dau rezultate iar rata va creste in cotinuare, autoritatile pot sa propuna carantinarea comunei Ciurea.