Ciufii de pădure, atracția de la CAS Iași

Sharing is caring!

Vedeta incontestabila de la Casa de Asigurari de Sanatate Iasi este, de cativa ani incoace, ciuful de padure. Pasarea traieste, conform specialistilor, in jurul unuia dintre lacurile de la marginea Iasului iar isi gaseste adapost in copacii din curtea institutiei. Angajatii CAS s-au obisnuit deja cu ciufii de padure si ii protejeaza.

Păsările îşi fac casă în copac, vreme de 12-14 săptămâni, pentru refugiu şi odihnă, dar şi pentru a-şi găsi mai uşor hrana. Vânează în special şoareci, fapt considerat un beneficiu pentru proprietarii de case din Copou.

Ciuful de pădure este o specie protejată prin Convenţia de la Berna, ratificată şi de România în 1993. În document se precizează, fără echivoc, interdicţii ce privesc distrugerea şi deranjarea locurilor de odihnă şi iernare pentru speciile vizate. Aceste păsări manifestă fidelitate teritorială, revenind în fiecare iarnă în acelaşi perimetru. Specialistii sustin ca le putem proteja cu adevarat daca nu intervenim in locul in care si-au gasit refugiu.

shares