Ciucă: „E discutată o soluţie prin care să putem să asigurăm Favipiravir în farmacii”

foto: Realitatea

Premierul desemnat Nicolae Ciucă anunţă că programul de guvernare depus la Parlament are în vedere soluţii pentru introducerea în farmacii a antiviralului Favipiravir, care să fie eliberat pe bază de prescripţie medicală.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a prezentat ,astăzi, principalele măsuri pentru gestionarea pe termen scurt a situaţiei generate de pandemie.

„Noi am apreciat că este nevoie să avem mai multe centre de diagnosticare să putem să micşorăm presiunea care este în momentul de faţă pe spitale. De asemenea, am discutat ca într-un timp foarte scurt să înfiinţăm un call-center pentru medicii de familie ca să poată să primească date şi informaţii de la medicii de specialitate pentru mai multe detalii şi tot ce apare nou în protocolul de tratare a bolii COVID. De asemenea, este foarte important, am stabilit ca într-un timp foarte, foarte scurt să avem un protocol care să ajungă la medicii de familie legat de ceea ce nu ar trebui să recomande, pentru că există şi această posibilitate, să se recomande medicamente care nu sunt cele mai potrivite în tratamentul bolii şi de asemenea un protocol legat de ceea ce înseamnă tratarea în special în ambulatoriu. Mai este de asemenea discutată o soluţie prin care să putem să asigurăm Favipiravir în farmacii care să poată să fie eliberat pe bază de reţetă de la medicul de familie”, a declarat Nicolae Ciucă 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!