Cîțu: „ Vom aloca bani pentru subvenționarea prețului gigacaloriei. La Iași și Timișoara sumele sunt cam mari”

Premierul interimar, Florin Cîțu, le-a spus, luni, reprezentanțiilor Asociației Muncipiilor din România că se vor aloca în scurt timp bani pentru subvenționarea prețului gigacaloriei, dar a precizat că la Iași și Timișoara sumele sunt cam mari și Executivul nu va da bani pentru restanțe sau amenzi.

Premierul a propus să fie stabilit un cost pe gospodărie.

„Aș vrea să profităm de această situație și să discutăm și despre un plan pe termen mediu și lung. Acum vom rezolva situația punctuală, vom subvenționa o parte din gigacalorie, dar nu e o situație pe termen lung. Să ne gândim în paralel la un plan pe termen lung. Cum putem să folosim resurse pentru investiții sau ce acte normative sunt necesare”, le-a spus Cîțu primarilor de municipii.

Acesta a precizat că Executivul se va mișca „foarte rapid”.

„În această săptămână vom aloca o parte din sume. Am văzut la Timișoara, Iași și mai sunt 2-3 unde mi se par sumele cam mari. Această alocare o facem pentru subvenția la gigacalorie, nu pentru restanțe, amenzi. Asta nu vom face. Vreau să agreăm principiile, ca să nu avem apoi discuții. Sumele să fie clar targetate, să meargă acolo unde e nevoie”, a subliniat premierul interimar.

Florin Cîțu a propus să fie stabilit un cost pentru fiecare gospodărie care să fie alocat din fondul de rezervă al Guvernului.

sursă: g4media

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!