Cititorul anului 2017 este din Iaşi

Lectura, o formă de fericire

Sharing is caring!

Cititorului anului 2017, la categoria 14-18 ani, este un adolescent din Iași. Acesta a fost stabilit câștigător în urma finalei naționale a Concursului de lectură ”Bătălia Cărților”, care s-a desfășurat la finele săptămânii trecute la Biblioteca Județeană din Miercurea Ciuc.

Astfel, cititorul anului 2017, la categoria 14-18 ani a fost declarat Christian-Ștefan Flandorfer-Tănăsuc, elev la Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” din Iași. Dragoș Gabriel Axinte, elev la Colegiul Național Iași, a fost recompensat cu Premiul pentru implicare în dezbatere la categoria 11-13 ani.

Concurenții care au participat la finala națională au reprezentat judeţele Sibiu, Galaţi, Dâmboviţa, Caraş Severin, Suceava, Argeş, Iaşi, Mureş, Maramureş, Cluj şi a judeţului gazdă Harghita.

A patra ediție a Concursului de lectură „Bătălia cărților” s-a desfășurat simultan în bibliotecile județene din România, în perioada martie-octombrie 2017, pe două secțiuni: 11-13 ani și 14-18 ani. Participanții înscrişi au avut de citit zece cărți (cărora le-au oferit calificative de la 1 la 5) și de întocmit fişe de lectură pentru fiecare.

Pe plan local, competiția s-a derulat în perioada martie – octombrie 2017, iar la faza națională au participat câștigătorii din județele care au aderat la acest proiect . Lista cărților a fost unică la nivel național și nu a cuprins titluri din bibliografia școlară obligatorie.

shares