Cirsti Berea a trimis o scrisoare deschisă primăriilor care n-au întocmit documentația pentru prânzul copiilor

cristi-berea

Senatorul USR Cristi Berea s-a adresat primarilor care, din comoditate, nu au întocmit documentația la necesară pentru ca minorii înscriși în programul „Masa caldă în școli” să primească un prânz gratuit.

„Mi s-a adus la cunoștință faptul că întâmpinați probleme în accesarea fondurilor pentru demararea programului guvernamental «Masă caldă în școli». A trecut mai bine de o lună de la începerea școlii, iar elevii din comuna dvs au pierdut un drept ce le este garantat prin lege din simplul motiv al tergiversării procedurilor pentru organizarea licitațiilor. Vă rog să îmi transmiteti care este motivația din spatele acestei întârzieri și cum vă putem ajuta să urgentați demararea procedurilor, în așa fel încât acești copii să poată beneficia de program? Aveți vreun plan prin care să compensați perioada în care copiii nu au primit suportul alimentar ce li se cuvenea? În cazul în care dumneavoastră ori angajații primăriei nu aveți cunoștințele necesare implementării procedurilor, vă rog să ne transmiteți cu încredere acest lucru și vom fi mai mult decât bucuroși să vă ajutăm! Nu este nicio rușine să vă admiteți limitele și să cereți consiliere, însă este regretabil să nu folosiți resursele care vă sunt puse la dispoziție pentru sprijinirea unor copii fără posibilități materiale, pentru care acea masă caldă ar putea fi și singura din zi.”, se arată în adresarea senatorului ieșean către primăriile comunelor Belcești, Dagâța, Mironeasa.

Din cei 3600 de copii din judeșul Iași înscriși doar 280 primesc prânzul, ceea ce reprezintă doar 7,7% din totalul elevilor.