Cireșele care se vând la Iași aproape cât un gram de aur

De câteva săptămâni este agitație în mediul online după ce au apărut imagini cu prețul cireșelor de pe o tarabă din centrul Iașului. Videoclipul a devenit imediat viral, iar comentariile nu au întârziat să apară.

Cu toate acestea, reprezentanții aprozarului spun că vânzările au explodat, iar clienți din toate județele Moldovei bat drumul până la Iași pentru delicioasele cireșe.

Doar 249 de lei. Atât costă un kilogram din râvnitele cireșe. Pentru pofticiosii care nu doresc să plateasca atat de mult pot opta sa cumpere la suta de grame, preturile ajungand la 25 de lei. Iar daca va intrebati cat costa o singura cireasa, aceasta poate ajunge si la pretul de 6 lei. 

Imaginile cu cireșele de 249 de lei au făcut înconjurul Internetului, iar oamenii au fost cât mai inspirați în comentarii. În timp ce unii spuneau că își vând apartamentele pentru a-și cumpără un kilogram, alți români au decis să bată drumul până la Iași pentru o lădiță întreagă.

„Avem și clienți fideli, avem oameni care vin din toată Moldova, ne urmăresc pe rețelele de socializare, când postăm, apar. Vin și cumpără cireșe, însă sunt și oameni care nu înțeleg.

Reporter: Care a fost cea mai mare cantitate pe care a cumpărat-o cineva și cât a costat?

Manager aprozar: Cea mai mare cantitate a fost o lădiță întreagă și a venit cineva și a luat o lădiță sigilată a fost în jur de 500 și ceva, o lădiță are în jur de două kilograme jumătate. Se vând în jur de 10 cuti pe săptămână cam 25 de kg, aproximativ.

Reporter: E mult pentru această perioadă.

Manager aprozar: Este o cantitate foarte mare pentru luna februarie.”

Unii ieșeni spun că merită să își facă acest capriciu măcar odată.

„Sigur, pentru o pofta, da.  Chiar voi da 250 de lei să îmi satisfac pofta de cireșe.” ne-a povestit o femeie.

Alții sunt însă sceptici și spun că așteaptă până la vară pentru a-și satisface pofta.

„Sincer nu, nu am luat niciodată la așa un preț. Adică m-am interesat cât este gramul de aur și cred că a-si putea cumpăra aur la prețul acesta.”

Nici nu mă omor după cireșele acestea de import. Prefer fructele românești, aștept până când or veni ale noastre că dacă sunt înflorite acum prin banat o să vină acuși.” a mai povestit o femeie.

Dacă nu dispuneți de bugetul necesar pentru cireșe, puteti opta pentru o cutie de căpșuni sau o crengute de struguri, preturile fiind mai potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *