Circurile se adapteaza dupa modificarea legii privind protectia animalelor

circ

Circurile din tara se adapteaza dupa ce a fost modificata legea privind protectia animalelor. Spectacolele cuprind mai multe numere de acrobatie sau de teatru. Unul dintre cele mai cunoscute circuri din Romania mai are un singur numar cu catei, dupa ce animalele salbatice nu mai pot sa apara in spectacole.

Incepand cu 19 mai, se pedepsește cu închisoare de 1 la 5 ani sau cu amendă, folosirea animalelor sălbatice născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial, iar orice incalcare de acest gen va fi sanctionata.

Sandy Medini – director artistic circ: „Ne-am adaptat foarte greu, dar într-un fel ar trebui să ne adaptăm pentru că situația s-a pus de la o zi la alta. Ne-au spus că nu putem avea animale și am înțeles și atunci noi am avut norocul că avem o grădină zoologică în Italia și atunci le-am lăsat în special acolo și de atunci am adăugat animale cu două picioare, adică oamenii, artiștii și așa s-a adăugat în spectacol. Mai mulți artiști, mai mulți clovni și poveștile la care adăugăm mult teatru, în spectacolele noastre.”

Artiștii de circ se declară nemultumiti de decizie, însă au reușit să se adapteze.

Mihaela Puiu – acrobat de circ: „Copiii bineinteles că sunt încântați de spectacole, doar că sunt un pic dezamagiți pentru că nu mai văd animale. Animalele suntem noi, nu? Și atunci facem să fie o poveste, să fie un teatru circ să nu mai fie circul clasic și cu mai multe numere de clovni șiatunci copiii se bucură și sunt încântați.  Numai că ei au așteptări, ideea de circ clasică, vin la circ să vadă animale, iar unii întreabă de ele sau dacă există vreun circ cu animale și noi le răspundem nu, o să vedeți că este un altfel de spectacol, iar la final ne spun că le-a plăcut„.

Pana la 12 iunie, pasionatii circului pot sa urmareasca pe viu spectacole, in parcarea unui complex comercial de la marginea Iasului. Acestea sunt programate zilnic incepand cu ora 18.00 iar in week end cate doua.