Circulatie ingreunata pe podul Nanesti peste raul Siret dupa ce s-a desprins o traversa

pod siret

Centrul Infotrafic a Politiei Romane informeaza ca, pe DN 25A Nănești-Hanu Conachi, în apropierea localității Lungoci din județul Galați, o traversă a podului peste râul Siret s-a desprins, astfel că circulația rutieră se desfășoară un fir, alternativ, prin dirijare.

Podul istoric are o vechime de peste 100 de ani, construit fiind in secolul XIX si face legatura intre judetele Vrancea si Galati. Podul are o arhitectura unica! Initial a fost construit de italieni, a fost bombardat de nazisti si reconstruit de armata rusa. A rezistat bombardamentelor din cele doua razboaie stiut fiind ca Nanestiul a fost reper important facand parte din linia frontului astfel denumita: Focsani-Namoloasa-Galati un aliniament militar foarte important.

Podul are o lungime de 335 metri si reprezinta pentru Nanesti un simbol fiind parte deosebita din viata comunitatii noastre.

Acest pod va fi reconstruit, fiind parte dintr-un proiect al CNAIR in parteneriat cu Consiliul Judetean Galati. Proiectul prevede totodata modernizarea drumului DN25A Hanu Conachi-Nanesti.