Pasajul subteran pietonal pe drumul european va fi contruit în Târgu Frumos

Primul pasaj subteran pietonal pe drumul european va fi construit în Târgu Frumos: amplasamentul a fost stabilit, iar studiul de fezabilitate a intrat în procesul de avizare, scrie „Ziarul de Iași”. În cazul proiectului similar din Podu Iloaiei, amplasamentul este încă la fază de discuții, autoritatea locală având o variantă proprie pentru amenajarea obiectivului.

„Încă nu avem un deviz pentru lucrări, după ce vor fi obținute avizele vom avea și valoarea estimată pentru execuție”, a declarat ieri Ovidiu Laicu, director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași. Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost încheiat în februarie 2024 cu firma Like Consulting, pentru o valoare de 280.000 lei (fără TVA).

Pasajul subteran pietonal pe drumul european va fi contruit în Târgu Frumos

Potrivit cerințelor din caietul de sarcini aferent licitației organizate de DRDP, pasajele pietonale vor avea lift pentru persoanele cu dizabilități, scară fixă și scară rulantă. Autoritățile au în plan și montarea unui sistem de supraveghere video, iar alimentarea cu energie electrică va fi făcută prin intermediul panourilor solare. Fondurile pentru construirea pasajului sunt asigurate prin PNRR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *