Botosani | Focuri de arma la fronriera. 12.000 pachete de tigari confiscate

Aseara, în jurul orei 19.50, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere, pe direcţia localităţii de frontieră Racovăţ, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe teritoriul R. Ucraina, patru persoane care trasportau spre linia de frontieră colete voluminoase.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul R. Ucraina. Întrucât cetăţenii în cauză nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La inventarierea bunurilor, a rezultat cantitatea de 12.000 de pachete cu ţigări (240.000 de ţigarete), în valoare de 120.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.