Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgențe Iasi. Ministrul Sănătății: „S-au platit 48 de studii de fezabilitate, fara niciun fel de finalitate. De data asta construim spitale”

Asteptarea a luat sfarsit. Dupa 20 de ani de taraganari si amanari, zeci de studii de fezabilitate esuate, Spitalul Regional de Urgente din Iasi a intrat in linie dreapta. Astazi au fost deschise lucrarile pe santierul din Moara de Vant, loc in care va functiona peste patru ani, cea mai mare unitate spitaliceasca de urgente din toata regiunea Moldovei.

Astazi a fost pusa, simbolic, prima lopata pe terenul pe care va fi construit Spitalul Regional de Urgente de la Iasi. Parcursul proiectului a fost unul anevoios, dar s-au gasit liniile de finantare necesare pentru a pune bazele celui mai mare centru de tratare a pacientilor aflati in stare critica din Moldova.

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgențe Iasi. Ministrul Sănătății: „S-au platit 48 de studii de fezabilitate, fara niciun fel de finalitate. De data asta construim spitale”

Alexandru Rafila, Ministrul Sanatatii

„Imi aduc aminte cand am venit in 2007 la Ministerul Sanatatii era o macheta asemanatoare. A stat cativa ani pe diferite holuri si din cele 48 de spitale promise de ministrul Sanatatii nu s-a facut niciunul. S-au platit 48 de studii de fezabilitate, fara niciun fel de finalitate. De data asta construim spitale. Lucrul asta este evident, sunt spitale publice, facute din fonduri publice, fonduri europene nerambursabile sau din imprumuturi. Important este sa le integram”.

Moldova are nevoie de un astfel de spital intrucat cazurile grave sunt transportate de la o unitate la alta.

Diana Cimpoeșu, Coordonator sef -UPU SMURD Iasi

„Au venit anul trecut aproape 100.000 de pacienti. Cred ca 20% dintre acestia au avut nevoie de interventii la celelalte spitale si ma refer la cazurile grave. Au avut atunci cand au avut traumatisme si o componenta meurochirurgicala si ne-am dus catre Spitalul N.Oblu, o componenta de boli infectioase, de nefrologie, de chirurgie cardiaca”.

Eforturile au fost deosebit de mari pentru ca Spitalul Regional de Urgente din Iasi sa poata ajunge in aceasta faza.

Bogdan Cojocaru, Fost prefect judetul Iasi

„S-a muncit mult in ultimii ani de zile si datorita implicarii pe care ati avut-o, alaturi de cei de la minister, de la ANDIS, am reusit in ultimii doi ani, facand naveta saptamanal, dar am stat pe capul dumnevoastra ori de cate ori am avut ocazia ca acest proiect sa devina realitate”.

Terenul pe care va fi construit Spitalul Regional de Urgente a fost cedat de catre autoritatile locale.

Mihai Chirica, Primar Iasi

IN 18.28 Este un lucru pe care generația noastra l-a cladit pentru care ii suntem datoare sau cei care vor veni dupa noi. Asa cum s-a spus: spitalele, bisericile, scoala nu sunt locuri de disputa politica. Sunt necesitati ale unei natiuni iar Romania incepe sa arate poporului sau ca se poate 18.48

Unitatea va avea toate specializarile necesare pentru a trata pacientii aflati in stare grava, cu 20 de sali dotate la ultimele standarde.

Petru Movilă, Fost City Manager

„Spitalul Regional de Urgente este cel mai bun lucru care se poate intampla pentru sanatatea iesenilor. Am sustinut acest proiect de la inceput, mai ales in ultimii ani am fost direct implicat in delegarea responsabilitatilor pe care comunitatea ieseana le-a avut pentru acest spital si nu-mi doresc decat ca in viitor, conform temelor contractate sa putem vedea cum primul pacient intra in spital”.

Costurile cu SRU se ridica la 668 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *