Ciorba rădăuțeană, apreciată la nivel internațional

Ciorba radauteana, specifica zonei din Bucovina a intrat in top 100 mancaruri la nivel international in Atlasul Gusturilor, care reuneste peste 11.000 de preparate si bauturi la nivel mondial.

Clasamentul este realizat pe baza voturilor utilizatorilor pasionați de gastronomie, iar în ediția 2024/2025, Ciorba Rădăuțeană a reușit să câștige aprecierea publicului, clasandu-se pe locul 58. Ciorba Rădăuțeană este o supă tradițională românească, renumită pentru aroma sa bogată și gustul ușor acrișor, originară din zona Rădăuți.

Este preparată în principal cu carne de pui, deși, inițial, se folosea carne de curcan, iar părți precum pulpele, aripile, spatele și gâtul sunt preferate pentru a intensifica aroma. Un element-cheie al ciorbei rădăuțene este amestecul cremos folosit pentru îngroșare, care se prepară din gălbenușuri de ou, smântână și făină.

Acest amestec este temperat cu puțină supă fierbinte pentru a preveni coagularea, înainte de a fi adăugat în ciorbă. Acest proces conferă supei o textură bogată și catifelată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *