Cioloș: „Nicolae Ciucă trebuie să ofere un program de guvernare care să gestioneze criza sanitară și energetică”

Dacian-Cioloș-InquamPhotos-George-Călin-640x400

Președintele USR, Dacian Cioloș, a transmis un mesaj cu privire la formarea noului guvern și a zis că PNL și PSD sunt „datoare să lămurească ce își doresc de la actuala situație și cum vor să iasă din această criză politică”.

Acesta a adăugat că deși USR a propus o soluție, aceasta a fost refuzată de Parlament, prin urmare USR trebuie să aștepte acum ca cele două partide să găsească o soluție pentru deblocarea situației actuale.

„Suntem conștienți de gravitatea situației și cerem PNL și PSD să propună rapid un program de guvernare și o echipă cu care să vină în Parlament cât mai rapid. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să formeze o listă de miniștri și să ofere un program de guvernare prin care să garanteze că poate gestiona criza sanitară și cea energetică. „Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul, am avut câteva discuții telefonice neconcludente din care am tras concluzia că există un soi de înțelegere între cele două partide, așa că nu ne rămâne decât să vedem ce soluție pot oferi. Presupun că în ultimele săptămâni au lucrat la soluții concrete, așa că e momentul să le prezinte. Suntem în continuare convinși că o criză politică nu poate fi rezolvată decât politic și că ea trebuie asumată de către partide care să fie direct răspunzătoare în fața electoratului. Orice altă soluție e o fugă de răspundere și cauționează greșeli care nu vor putea fi niciodată asumate politic, pentru că am ales premieri de fațadă.,a scris Cioloș pe Facebook.