Ciolacu a refuzat cererea OMV de modificare a legii offshore si le-a cerut austriecilor sa faca lobby pe langa cancelarul Nehammer pentru aderarea la Schengen

Marcel Ciolacu s-a intalnit ieri cu o delegatie OMV condusa de seful companiei Alfred Stern. Austriecii au cerut clarificarea unui articol din legea offshore insa s-au lovit de refuzul premierului.

Șeful Executivului și-a manifestat speranța că atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, de a continua să se opună complet nejustificat aderării României la Schengen, nu va afecta imaginea OMV Petrom în România, susținând că o asemenea situație ar fi de nedorit pentru ambele părți.

“Vom continua să sprijinim proiectul Neptun Deep și să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore, așa cum România va continua să-și susțină argumentele privind aderarea la spațiul Schengen inclusiv în instanțele europene, dacă Austria nu își schimbă poziția”, a precizat premierul Ciolacu.

Marcel Ciolacu le-a suferat șefilor OMV să-și faca lobby pe langa cancelarul austriac Nehammer, să își schimbe poziția față de aderarea României la Schengen. OMV Petrom a depus la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris o reclamație împotriva statului român legată de regimul de vânzare a gazelor din Marea Neagră.

„Reprezentanții OMV au încercat constant să determine anumite schimbări în legea offshore, inclusiv cât am fost eu ministru al Energiei. Eu nu am cedat. Nu aș vrea să vorbesc despre presiuni, pentru că nu s-a pus problema. Deoarece vorbim despre un furnizor important și o parte importantă din angrenajul economic românesc este firesc să existe discuții. Dar una e una, alta e alta. OMV trebuie să respecte aceeași lege pe care o respectă toate companiile în România. O schimbare a cadrului legislativ acum ar fi cel puțin suspectă și în detrimentul românilor. Eu sunt autorul articolul pe care aud că îl doresc schimbat astăzi cei de la OMV. Dreptul de preempțiune al statului român asupra gazului extras din Marea Neagră nu este negociabil”, a mentionat pe Facebook, fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu.

„Ce ai facut tu, Virgile? Nu ai cedat la presiunile OMW de a schimba legea off-shore?? D-aia au crescut benzinariile OMV pe care le administreaza familia ta? Chiar nu ti-e rusine? In tot mandatul tau ai fost pres in fata OMV! N-am sa insir aici toate favorurile facute lor, ma rezum doar sa-ti spun ca le-ai pus pe tava, Virgile, mega afacerea parcului fotovoltaic de la CE Oltenia, razboinic al luminii care te auto-zugravesti! Si pentru respectarea adevarului istoric, noi cei de la PSD am impus in coalitia de guvernare amendamentul cu dreptul de preemptiune al Statului roman. Ai fost ministrul energiei care a vandut interesul Romaniei si acum vrei sa pozezi in salvator. Salut faptul ca si colegii din PNL, oameni responsabili, s-au debarasat de tine”, i-a transmis lui Virgil Popescu, senatorul Daniel Zamfir, presedintele Comisiei Economice, Industrii si servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *