Ciocolată Kinder, retrasă din mai multe țări din Europa după zeci de cazuri de salmonella

9642533produs_img

În urma unor mai multe cazuri de salmonella care ar fi fost provocate de ciocolata Kinder în Europa, produsele comercializate de Ferrero au fost retrase de la raft din Franța, Belgia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania și Suedia.

În Marea Britanie au fost identificate 63 de cazuri, iar în Franța 21.

„Investigaţiile efectuate de Santé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariţiei simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievaţi până la această dată”, a precizat Santé Publique France.

La rândul său, purtătorul de cuvânt de la Ferrero a precizat că în cazul Franţei retragerea de la comercializare afectează mai multe sute de tone de produse din ciocolată.

Sunt vizate produsele: Kinder Surprise de 20g şi 100g, care expiră între sfârşitul lunii iunie 2022 şi sfârşitul lunii octombrie 2022; Kinder Schoko-Bons care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022; Kinder Mini Eggs care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022; Kinder Happy Moments care expiră la finele lunii august 2022.

Toxiinfecţiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoţite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum.