Ciobanul sfâșiat de urs, operat timp de 7 ore la Iași

Atac-urs-cioban-1-1

Trei bărbați au fost atacați vineri noaptea de un urs la o stână aflată la granița dintre județele Harghita și Suceava. Singurul bărbat care a supraviețuit a fost transportat la Spitalul ,,Sfântul Spiridon” din Iași , unde a fost operat timp de șapte ore de două echipe mixte de medici ORL și de chirurgi maxilo-faciali. Victima prezenta traumatism cranio-cerebral sever, parieto-temporal drept, plagi muscate cu amputatie de degete și leziuni la nivel abdominal, precum și fracturi faciale multiple. 

„Mergi așa? Pune-te aici. Mare atenție cu pierderea de sânge. Vorbește cu noi, ne auzi? Îmi amorțește gura, nu mai pot”

Bărbatul de 45 de ani a fost transferat la un spital din Iași, unde timp de 7 ore a fost supus unei operații de reconstrucție.

După ce ciobanul rănit a fost adus la ambulanță, localnici, salvamontiști, jandarmi, pompieri și polițiști au plecat imediat în căutarea celui dispărut, prin padure. L-au găsit din păcate mort, sfâșiat, la aproximativ 500 de metri de locul în care ursul ar fi atacat inițial.

Oamenii din zona nu au putut identifica deocamdată ursul care a atacat. Știu doar că în zonă este o ursoaică cu pui pe care o știu de multă vreme.