Ciobanul atacat de un urs la Suceava și transportat la Spitalul ,,Sfântul Spiridon” a fost operat timp de 7 ore

urs

Ciobanul de la stâna din Suceava care a fost atacat de urs și transportat la Spitalul ,,Sfântul Spiridon” din Iaşi a fost operat timp de șapte ore de două echipe mixte de medici ORL şi de chirurgi maxilo-faciali.

Bărbatul prezenta traumatism cranio-cerebral sever, parieto-temporal drept, plăgi muşcate cu amputaţie de degete şi leziuni la nivel abdominal, precum şi fracturi faciale multiple.

,,El prezenta plăgi muşcate la nivelul abdomenului, la nivelul membrelor superioare. În momentul ajungerii pacientului în Unitatea de Primiri Urgenţe s-a decis intrarea cu pacientul în sala de operaţii cu echipă chirurgicală mixtă. A fost o operaţie laborioasă, s-a desfăşurat pe parcursul a aproximativ şapte ore, s-a încercat reconstrucţia facială. A fost o intervenţie în care au contribuit împreună colegii de la ORL şi Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială. Pacientul este stabil din punct de vedere hemodinamic, intubat, ventilat mecanic şi sperăm să aibă o evoluţie favorabilă”, a declarat Ovidiu Popa, medic primar în cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi.